Anno Joosten

Uit B&G Wiki
Periode1995 - 1996
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genremagazine
Decennia1990-1999
Mediumtelevisie
GalleryGallery


Beschrijving

Televisiemagazine over kenmerkende verschijnselen van de tijdgeest en eigenzinnige mensen met "ideeën voor morgen". Het programma liep twee (korte) seizoenen. In het eerste seizoen werden nieuwe trends gesignaleerd en in het tweede seizoen werd er dieper ingegaan op nieuwe verschijnselen. Nieuwe woorden in de Nederlandse taal werden behandeld maar ook opmerkelijke initiatieven zoals bedrijfjes die huishouddiensten aanboden aan drukke carrièremensen.

Het programma was door presentator Astrid Joosten zelf opgezet en de inhoud werd vanuit haar belevingswereld benaderd, vandaar de titel van het programma.

Koken onder de motorkap

In de uitzending op 30 maart 1995 werd er aandacht besteed aan een Amerikaans receptenboek waarin gerechten stonden die onder de motorkap van een auto konden worden gaar gemaakt. Astrid Joosten nam de proef op de som en reed een aantal kilmoeter terwijl ze haar avondmaal liet gaarkoken onder haar motorkap. Hoewel het eten aan het eind van de rit gaar was, bleek het boek geen oplossing te kennen voor de Nederlandse file.


Makers

Presentator Astrid Joosten.

Eindredactie Noortje Kandt, Monique de Bruin.

Regie Geert Tomlow, John Twigt (items), Chris Roest, Steve de Reus, Egbert van Hees, Mick de Boer.

Productie Kathleen Warners, Regina Smulders.