Beauty & de Nerd

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008-2009
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreSpelprogramma
Decennia2000-2009
Lengte60'00"
MediumTelevisie


Beschrijving

In de Beauty & de Nerd vormen één beauty en één nerd een koppel. De beauties zien er goed uit maar zijn over het algemeen niet heel intelligent, de nerds zijn sociaal niet bepaald sterk maar hebben vaak wel veel kennis. In totaal zijn er negen koppels van beauties en nerds die in verschillende opdrachten de strijd met elkaar aangaan. Bij deze opdrachten is het vooral de bedoeling dat de beauties meer kennis vergaren en dat de nerds beter worden in sociale vaardigheden. Zo moeten de nerds bijvoorbeeld leren masseren of lingerie uitzoeken terwijl de beauties leren kaartlezen of kennis over de ruimtevaart moeten opslaan.

Tijdens de duur van het programma wonen de deelnemers met z'n allen in een groot huis waarin elk koppel zijn eigen kamer heeft. Elke week valt er een koppel af. Het koppel dat een opdracht wint mag een ander koppel nomineren om naar huis te gaan, zo worden er elke week twee koppels aangewezen. Deze moeten in een eliminatieronde vragen beantwoorden en het koppel dat de minste vragen goed heeft moet het huis verlaten. De beauty en nerd die het laatste eliminiatiespel winnen gaan met 25.000 euro naar huis.

Makers

Presentatie Bridget Maasland, Mathias Coppens

Eyeworks, RTL5

Achtergrondinformatie

Het format van dit programma komt oorspronkelijk uit Amerika waar het onder de naam Beauty and the Geek wordt uitgezonden. Door het grote succes is dit programma ook in landen als Groot-Brittannië, Denemarken, Italië, Portugal en Estland op de buis te zien.