Bob Fosko

Uit B&G Wiki
Bob Fosko (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

NaamGeert Timmers
GeborenBaarn, 4 oktober 1955
GestorvenAmsterdam, 28 februari 2020
FunctiesProgrammamaker, Presentator
Bekend vanWEB, Sinterklaasjournaal, Erwassus
Periode actief1987-2017

Bob Fosko in de media
Oeuvre Bob Fosko

In 1987 is Bob Fosko (alter ego van Geert Timmers) voor het eerst te zien bij de kindertelevisie van de VPRO als De zingende dokter. In deze serie komen al zijn talenten samen: het zingen, het acteren en het presenteren. Hij blijft deze drie vormen van maken zijn hele leven uitoefenen en combineren. Hetzij op televisie, hetzij met zijn band De Raggende Manne.

Op televisie beperkt Bob Fosko zich niet tot een bepaalde omroep. Zijn programma’s zijn vooral gericht op de jeugd en jongeren. Hij is Pietje Precies in het Sinterklaasjournaal, een rol die hij tot 2017 blijft vervullen. Hij is De konsumerende man in Lolapaloeza en volgt de ontwikkelingen op internet als presentator van WEB. Hij is teamcaptain in de kwis Toppop en acteert in verschillende series. Daarnaast is hij regelmatig te zien als zanger.

Bob Fosko is te horen en te zien geweest in politieke en verkiezingsspotjes van de SP.

Op 1 februari 2020 is Bob Fosko met zijn dochter te gast bij het kunstprogramma Mondo van Nadia Moussaid. Hij weet dan al dat hij ongeneeslijk ziek is. Het is zijn laatste televisieoptreden. Nog diezelfde maand overlijdt Bob Fosko op 64-jarige leeftijd.