Brutale meiden

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1997-1998, 2003, 2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrejongerenprogramma
Decennia1990-1999, 2000-2009, 2010-2019
Lengte30'00
MediumtelevisieBeschrijving

Jongerenprogramma waarin Brutale meiden Jennifer de Jong en Tatum Dagelet medialand op z'n kop zetten. Met hun jeugdige branie brengen zij bekend Nederland van hun apropos. Ofwel door opdringerige verleiding, de dames deinzen er niet voor terug om zowel letterlijk als figuurlijk zeer uitdagend uit de kleren te komen, ofwel door een meisjesachtige gespeelde naïviteit. Naast brutale reportages zijn korte sketches te zien waarin onder andere ook Albert Verlinde te zien is.

Na een jaar maken de meiden de overstap naar Veronica waar ze onder het motto 'dat heb ik nou altijd al willen doen' hun reportages voortzetten. De ondertitel voor het nieuwe seizoen Tatum en Jennifer dat eind 1999 begint, luidt: Tussen hemel en hel. Het duo moet voldoende opdrachten vervullen, anders blijven de deuren van hemel én hel voor hen gesloten. De opdrachten krijgen de dames pas op de dag van opname te horen en dus gaan ze niet meer spontaan op pad.

In 2003 zijn Tatum en Jennifer inmiddels moeders, maar nog steeds hun streken niet verleerd. Het is allemaal te zien in Brutale moeders dat wordt uitgezonden op Yorin. In 2010 keren de meiden nog een keer terug op tv met het vijfdelige programma Brutale Meiden: Hemd Van Je Lijf!. Een week lang zetten ze al hun talenten in om voetballiefhebbers te mobiliseren, ‘het hoogtepunt’ tijdens voetbalwedstrijden terug te brengen. Dat hoogtepunt blijkt voor vrouwen tijdens voetbalwedstrijden het moment dat voetballers na het scoren hun shirt uittrekken.

Makers

Presentatie Jennifer de Jong, Tatum Dagelet

Regie Sidney Brandeis, Roel Reiné, Maurice Ramaekers (2010)

SBS6, Veronica, RTL5

Achtergrondinformatie

De twee `brutale meiden' hebben in 1997 al veel televisie-ervaring. Dagelet is dan al te zien in de dramaseries Fort Alpha, Dag juf en Toen was geluk heel gewoon. De Jong is eveneens te zien in Fort Alpha en in vele andere Nederlandse en Vlaamse series, waaronder Salomo, Voor hete vuren en de Raf en Ronnie show.