Chris Galjaard

Uit B&G Wiki
Chris Galjaard

NaamChris Galjaard
GeborenAmsterdam, 18 augustus 1954
FunctiesProducent, Regisseur, Radiomaker
Bekend vanLandelijke Fietsdag
Periode actieftot heden
Werkt samen metJuul Geleick, Freek Simon, Tom Mulder, Frans Pongers

Chris Galjaard in de media
Oeuvre van Chris Galjaard

Begint in 1966 aan een studie elektriciteitsleer, die hij in 1970 vervolgt met een studie HBO Elektrotechniek en is korte tijd werkzaam in een winkel met "witgoed". In 1972 kan hij zijn droom waarmaken als hij in dienst treedt bij de TROS als Assistent Radio, wat hij 3 jaar gaat doen en dan in de richting produktie gaat als produktieassistent. Dan gaat het allemaal heel snel en wordt hij na medewerker programma-afdeling en Regisseur Radio en in 1980 Chef Lichte Muziek Radio. Het gaat goed met de Radio en er zijn inmiddels 5 Radio-netwerken die 24 uur per dag gevuld moeten worden.

Chris groeit verder bij de TROS en wordt in 1986 naast Coördinator Speciale Projecten en Chef Continuïteit & Evenementen Radio plaatsvervangend Chef Radio 2 en 3. Bij veel radio luisteraars is hij bekend van de Landelijke Fietsdag van de ANWB die de TROS uitgebreid ondersteunt met een radio-uitzending vanaf een locatie in Nederland, waar het jaar ervoor de meeste deelnemers zijn gestart. Hij ziet ieder jaar weer kans veel publiciteit te maken voor de fietsdag door het aantrekken van bekende Nederlanders die de fietsroute rijden en daar onderweg live verslag doen vanaf een tandem. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technieken die ook voor Radio Tour De France worden ingezet.

Vanaf 1974 tot 1992 houdt Chris zich ook bezig met het samenstellen van populaire muziekprogramma's. Chris groeit nog altijd door bij de TROS en is vanaf 1992 verantwoordelijk als Hoofd Continuïteit en Evenementen RTV voor de afdelingen Eindregie TV, Vormgeving TV en Vormgeving Radio en blijft ook verantwoordelijk voor Speciale Projecten en grootschalige evenementen voor zowel de radio- als de tv-dienst. In de periode tussen 1994 en 1999 wordt hij MT lid en gaat hij via TROS Audax Media en TROS Media Events zich bezighouden met sponsoring en merchandising voor de radio- en tv-dienst.

Na een dienstverband van bijna 30 jaar verlaat Galjaard in 2000 de TROS. Er is in het Hilversumse Medialandschap veel veranderd na de verzelfstandiging van het Facilitair Bedrijf van de NOS. De zendgemachtigden zijn niet meer verplicht hun faciliteiten af te nemen bij het NOB ( verzelfstandigd Facilitairbedrijf NOS) en er komen andere aanbieders van faciliteiten en menskracht voor Radio en Televisie. Plotseling blijken de hoge eisen altijd gesteld aan het Facilitair bedrijf van de NOS niet meer te bestaan. Als kenner van wat er in Hilversum gebeurt en gewenst wordt gaat Chris als freelancer een aantal bedrijven adviseren, waaronder UBN-werving en TroopersMedia. Bij TroopersMedia wordt hij uiteindelijk Senior Consultant. Is er verantwoordlijk voor werving en selectie van mediapersoneel en laat zijn ervaring los op de administratieve en logistieke processen van deze onderneming. In 2002 wordt hij Relation Manager Benelux bij Tiscali en beheert het relatienetwerk van de CEO Benelux en het adviseert in de In- en Externe PR- en Communicatiebehoefte. Tot 2009 volgen er nog nieuwe functies en projecten totdat Tiscali aan KPN Nederland wordt verkocht en als Telfort verder gaat en waar er voor de business unit Portals en Media geen plek meer is.

Na een sabattical gaat Galjaard in 2010 diverse organisaties op het gebied van marketing, in- en externe communicatie, evenementen, muzieksamenstelling, crossmedia en financiën adviseren. In 2011 gaat hij werken voor het Zwolse TV-productiebedrijf MediaVisuals als Directeur Planning & Organisatie. In 2008 werd Galjaard Coördinator Midden Nederland bij de Stichting Jong Ondernemen en is dat nog altijd.