D.C.V.L.K. De Club van Lelijke Kinderen

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreJeugdprogramma
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie


Beschrijving

D.C.V.L.K., De club van lelijke kinderen werd uitgezonden in op 11 december 2002 op de NCRV in het jeugdblok Zappelin bij Document Junior. In deze documentaire worden 5 vriendinnen gevolgd, die samen D.C.V.L.K. (DDe club van lelijke kinderen) hebben opgezet. Arzu, Daniëlla, Mireille, Nazli en Roos hebben vergaderingen, doen leuke dingen en hebben samen een clubhuis opgeknapt. De meiden waren eerst klasgenoten van elkaar en nu zien ze elkaar bij de D.C.V.L.K. Ondertussen worden ze geïnterviewd, over de vriendschappen onderling en waarom ze bepaalde dingen zeggen en doen. Alle meiden zijn op dat moment 12 jaar en bereiden zich voor om naar de middelbare school te gaan, wat betekend dat er dingen veranderen. En wat eerst zo leuk was, is plotseling toch minder leuk. In deze documentaire gemaakt door Mischa Kamp is te zien, hoe de D.C.V.L.K. uit elkaar valt en vriendschappen veranderen.

Makers

Regie Mischa Kamp

Produktie Halca Bakker

Scenario Mischa Kamp

Camera Hans Bouma , Gregor Meerman en Bert Oosterveld

Montage Sander Den Broeder

Geluids(nabewerking) Sander Den Broeder

Titels Mascha Halberstad

Eindredactie Suzanne Kunzeler

NCRV

Achtergrondinformatie

De naam van de club D.C.V.L.K., De club van lelijke kinderen , is gebasseerd op het boek van Koos Meinderts.

D.C.V.L.K., De club van lelijke kinderen is tot stand gekomenin kader van Kids & Docs met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Deze jeugddocumentaire van Mischa Kamp is eerder uitgezonden op het Cinekid Festival op 19 oktober 2002. Andere festivals waar 'D.C.V.L.K.' is verschenen zijn het International Documentary Festival, Amsterdam 2002 en Hotdocs in Canada, April 2003.