Danny Smit

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamDann Smit
GeborenOnbekend,
FunctiesAnimator, art director, grafisch ontwerper,
creatief directeur
Bekend van
Periode actief1995 - heden
Werkt samen metRemco van Kesteren

Danny Smit in de media
Oeuvre van Danny Smit

Dann Smit heeft de opleiding grafische vormgeving en animatie gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na zijn studie is hij werkzaam als animator bij Valkieser Sound en Images in Hilversum. Bij Valkieser ontwikkelt Smit zich tot art director en geeft hij, vaak in samenwerking met Remco van Kesteren, vorm aan vele programma's en zenders. In de periode 1995 - 1999 ontwerpt Smit onder andere de vormgeving van SBS6, RTL5, NET5, RTL Nieuws, Netwerk, KRO, RKK en de VARA.

Begin 2000 verhuist hij naar Londen, Engeland om, eerst als senior designer en later als creatief directeur, bij English & Pockett te gaan werken. Eén van de grote UK brand & design bureaus gespecialiseerd in tv vormgeving naast Lambie-Nairn en Kemistry. Hij is daar verantwoordelijk voor de nieuwe huisstijl van Eurosport (2000), UEFA Champions League, UEFA Cup, Euro 2008 en de zenderstyling voor Europese zenders als SVT1 (Zweden) en Deutsche Welle (Duitsland). Hier ontwikkelt hij ook de merken Arrivo en Xotix voor UPC.

In 2005 verhuist Smit terug naar Nederland om voor MTV als creatief directeur aan de slag te gaan en de zender van een nieuwe identiteit te voorzien. Een aantal reclame campagnes voor de zender winnen internationale prijzen.

Eind 2006 treedt hij uit dienst bij MTV en start hij Karma. Daar geeft hij vorm aan de lancering van Comedy Central en de nieuwe huistijl voor Veronica, 3VOOR12 en de regionale zenders Omroep Flevoland en RTV Utrecht.

Nu is Smit creative partner van CapeRock en Rock Agency. Daar maakt hij reclame campagnes voor o.a. Comedy Central, FOXlife, National Geographic Channel en de huisstijlen van JIM, RTL lounge en Nostalgie Net. In 2014 ontwerpt CapeRock de leaders en het grafisch pakket voor het NOS journaal en een nieuw logo en huisstijl voor de AVROTROS.