De bachelor

Uit Beeld en Geluid Wiki
(Doorverwezen vanaf De Bachelor)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement,
reality
Decennia2000-2009
Lengte45'00"
MediumTelevisie
Aanvullende informatieTriviaBeschrijving

Nederlandse variant van het gelijknamige Amerikaanse koppelprogramma. Onder leiding van Irene Moors kiest de begeerde vrijgezel Roderick uit een groep van 25 vrouwen de vrouw van zijn dromen. Het programma wordt gemaakt op locatie in een mooie villa in Spanje, kortom de ideale plek voor een beetje romantiek. Via een zogeheten rozenceremonie aan het eind van iedere aflevering bepaalt de bachelor wie van de dames hem gezelschap mag blijven houden.

De (roddel)pers duikt nog voor één aflevering is uitgezonden er bovenop. De Prive-pagina van De Telegraaf bevat zo een week voor de uitzending een oproep aan bekenden van bachelor Roderick om zich te melden voor inside information. Concurrent SBS maakt het nog bonter door de dag voor de uitzending van de eerste aflevering in Show van Nederland te onthullen dat de bachelor helemaal geen vrijgezel is en op welke kandidate de keuze van Roderick is gevallen. De onthulling resulteert in topoverleg tussen de zenders waarin afgesproken wordt dat SBS geen mededelingen meer doet over het programma.

Misschien niet één van de meest succesvolle programma's van Irene Moors, maar zeker één van de meer spraakmakende.

In 2004 wordt een tweede reeks gemaakt met als presentator Rik Luijcx. In 2011 wordt een derde reeks gemaakt met als presentator Robert ten Brink

Makers

Presentatie Irene Moors, Rik Luijcx, Robert ten Brink

RTL4

Blue Circle