De allerslechtste chauffeur van Nederland

Uit B&G Wiki
Periode2011-2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrespelprogramma
Decennia2010-2019
Lengte40'
Mediumtelevisie
TriviaTrivia

Chauffeur1.jpeg Chauffeur.jpeg


Beschrijving

Reality-spelprogramma, gepresenteerd door Ruben Nicolai, waarin automobilisten op een circuit worden getest op hun (gebrek aan) rijvaardigheid en verkeerskennis. De kandidaten zijn door vrienden of bekenden voor het programma opgegeven, omdat ze in hun directe omgeving bekend staan als slechte chauffeur. Degene die de kandidaat voor het programma heeft opgegeven, zit tijdens de tests naast de kandidaat. Een jury, bestaande uit mental coach Karin Elshout, rijinstructeur Fraukje Dekker en Michael A. van der Maas van Veilig Verkeer Nederland, beoordeelt de kandidaten. Aan het einde van iedere aflevering valt de beste kandidaat af en gaan de slechtste chauffeurs door naar de volgende ronde. In de laatste aflevering wordt duidelijk wie zich De Allerslechtste Chauffeur van Nederland mag noemen.

In de laatste aflevering van het eerste seizoen maakt een van de finalisten op pijnlijke wijze overduidelijk waarom hij recht heeft op de titel 'De allerslechtste chauffeur van Nederland'. De 24-jarige Pim Kemper verliest tijdens de persoonlijke opdracht de macht over het stuur, schiet van de weg en rijdt een cameraman en presentator Nicolai aan. Nicolai belandt in het ziekenhuis, maar houdt niets ernstigs over aan het ongeluk. Kemper wordt uitgeroepen tot winnaar.

In 2012 wordt een tweede reeks van het programma uitgezonden, en in de eerste aflevering is het meteen weer mis. Op weg naar het trainingskamp van het programma, botst kandidaat Iris met (te) hoge snelheid tegen een oldtimer die van rechts komt. De eigenaar van de oldtimer, die dertien jaar aan de auto heeft gewerkt, is ontroostbaar.

Makers

Presentatie Ruben Nicolai

SkyHigh TV/BNN