De doordraaishow

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1997-1998, 2006-2009
2010-2012
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
Genrespelprogramma
Decennia1990-1999 2000-2009
2010-2019
Mediumtelevisie
Logo


De Doordraaishow is een onderdeel uit programma's van het presentatieduo Carlo en Irene.

Beschrijving

'In'belspel waarbij presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors een kijker bellen vanuit de studio. Kijkers kunnen zich aanmelden via de site.

Wanneer de kijker gebeld wordt moet deze kunnen bewijzen dat hij of zij rechtstreeks naar het programma aan het kijken is en wanneer dit niet het geval is wordt er per direct - zonder waarschuwing - door de presentatoren de verbinding verbroken. Mocht blijken dat de kandidaat echt naar het programma aan het kijken is wordt er aan het rad gedraaid waarop vervolgens een pijl belandt op een prijs die de kijker kan winnen. Tenslotte wordt een vraag gesteld over de uitzending van de dag totdusver en als deze vraag met het juiste antwoord beantwoord word dan wint niet alleen de kandidaat de prijs maar ook iemand uit het publiek in de studio door de kandidaat aan de telefoon een stoelnummer te laten noemen. De persoon die op deze stoel zit wint dezelfde prijs. De prijzen zijn afhankelijk van sponsoren en dit beslist ook welke prijzen gewonnen kunnen worden. Het programma maakt gebruik van uitbundig camerawerk en een eigenwijze presentatiestijl.

Programma's

De Doordraaishow was deel van Telekids (1997-1998), Life & Cooking (2006-2009) en Life 4 You (2010-2012). Soms werd er gekozen om toch een ander 'in'belspel in te zetten maar uiteindelijk werd er telkens - soms op veelvuldig verzoek - teruggegrepen op het populaire concept van De Doordraaishow. Hierdoor kregen de kijkers tijdens Life 4 You om onbekende redenen te maken met verbasteringen en bij de 'echte' terugkeer in ditzelfde programma werd er gekozen om zonder het openingsfilmpje verder te gaan waardoor zelfs het echte onderdeel uiteindelijk niet meer als 'De Doordraaishow' herkenbaar was. Ook werd er gebruik gemaakt van een ander rad waar geen logo meer op bevestigd was.

Vormgeving

Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Makers

Presentatie: Carlo Boszhard en Irene Moors

Zang leader: Carlo Boszhard en Irene Moors

Zender: RTL4