De grootste familie in China

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2000-2009
Lengte40’36"
Mediumtelevisie
Externe infoTROS pagina over China


Beschrijving

De grootste familie in China is een productie van de TROS. In deze productie reizen ruim 100 leden van de TROS af naar China om daar in het gezelschap van Jaap Jongbloed en Ad Janssen de befaamde locaties van China te bezoeken.

De reis begint in Shanghai en eindigt in Peking, waar ze de Chinese muur beklimmen. Verder wordt er onder andere een bezoek aan de boeddhistische Jade Buddah Tempel in Shanghai gebracht, bekijken ze een echte Chinese tuin en worden een aantal eigenaardige Chinese hapjes zoals gebraden sprinkhaan en zeepaard op een stokje getoond. De productie geeft op een leuke manier een goed overzicht van de mogelijkheden van China.

Makers

Presentatie Ad Janssen, Jaap Jongbloed

Overig Daniël Dekker, Peter Hsu, Jan Kappelle, Frank Moll, Frank Pouw, Emilie Sickinghe, Wendy Steenbergen, Berend Wever

TROS

Achtergrondinformatie

De reportage maakt deel uit van de China week. Deze week vindt plaats van 2 t/m 8 december 2006 op initiatief van de TROS. De radio, TV en internet staan deze week geheel in het teken van China. De week wordt geopend met het programma De grootste familie in China.