De poppenkraam

Uit B&G Wiki
Periode1980-1985
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekinderprogramma
Decennia1980-1989
Lengte30'00"
MediumtelevisieTitel (1981) Overzicht

Beschrijving

Sprookjesachtige kinderserie over de poppen Hugo en Henriëtte, gespeeld door Jaap Stobbe en Connie Neefs. Ze wonen in speelgoedwinkel De Poppenkraam. Door speciale groeisnoepjes zijn ze echte mensen geworden. Ze praten, denken, eten en drinken en zijn erg nieuwsgierig. Af en toe trekken ze de wijde wereld in om mooie avonturen te beleven. Ze zingen ook pedagogisch verantwoorde liedjes, zoals: "Kijk goed uit, het is druk op straat."

De serie is te zien tussen 1980 en 1985. De winkelbaasmevrouw, of een van de poppen, richt zich aan het begin van een aflevering vaak even tot de kijkers. Meestal horen we dan hoe het met Hugo en Henriëtte gaat, sinds de vorige uitzending. De Poppenkraam wordt regelmatig bezocht door vreemde figuren, bijvoorbeeld andere levende poppen. Een vaste bezoeker is de wijkagent, die niet weet dat Hugo en Henriëtte poppen zijn.

Cast

Henriëtte - Connie Neefs

Hugo - Jaap Stobbe

Winkelvrouw - Lies de Wind

Thea - Jennifer Willems

Vader - Frans Kokshoorn

Daisy - Marlous Fluitsma

Winkelmeneer - Ferd Hugas

Nichtje - Leontien Ceulemans

Gastrollen - Carry Tefsen, Pierre Bokma, Paul van Gorcum, Will van Selst, Margreet Heemskerk, Bruni Heinke, Piet Ekel, Lex Goudsmit, Martin Brozius, Corry van Gorp, Henk Molenberg

Makers

Scenario, regie Nico Hiltrop (1981)

Muziek Tonny Eyk

KRO