De Week van Weijers

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf De week van Weijers)
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreActualiteiten,
cabaret
Decennia2010-2019
Lengte25'00"
MediumTelevisie

De week van Weijers (2010) titel.jpg De week van Weijers (2010).jpg

Beschrijving

Actueel programma waarin cabaretier Guido Weijers met zijn scherpe blik het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week op humoristische wijze bespreekt. In De week van Weijers raast Weijers binnen 25 minuten door de afgelopen nieuwsweek.

Centrale vraag: welk nieuwsfeit staat deze week op nummer 1? Groot en klein nieuws, niets ontgaat hem. De nieuwsweek komt voorbij in verschillende vormen: een filmpje op locatie, een studio-interview met een gast, een BN'er die vertelt, een spel met het publiek, een mini-conference, enz. In dit actuele KRO-programma toont Weijers zijn vele kanten: hij vermaakt, onderzoekt, relativeert, chargeert, ontroert....

Makers

KRO

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.