Eenmaal andermaal

Uit B&G Wiki
Periode1990-1996
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKunst en cultuurprogramma
Decennia1990-1999
Mediumtelevisie

Eenmaalandermaal.jpg

Beschrijving

Kunst en antiek worden op waarde geschat in dit programma, gepresenteerd door Jan Pieter Glerum, eigenaar van veilinghuis Glerum te Den Haag. Het programma komt elke aflevering van een bijzondere locatie, waar kijkers hun waardevolle bezittingen ter plaatse kunnen laten taxeren. Schilderijen, juwelen en meubelstukken, allerlei voorwerpen worden besproken en getaxeerd door deskundige taxateurs. Een deel van de voorwerpen wordt aan het einde van de aflevering geveild door veilinghuis Glerum.

Educatief

De taxateurs weiden uitvoerig uit over de te taxeren voorwerpen en geven aan waarom iets waardevol is, of waarom juist niet. Zo krijgt de kijker aan de hand van voorwerpen van particulieren veel informatie over kunststromingen, unieke kenmerken van een bepaalde periode of kunstenaar. De informatie is zo aanstekelijk dat menig kijker na de uitzending nog eens goed in zijn huis zal hebben rondgekeken in de hoop een waardevol object te bespeuren.

Eenmaal Andermaal Internationaal (1998)

In 1998 bezoekt Jan Pieter Glerum Nederlandse emigranten in diverse landen. Ter plekke wordt kunst en antiek door publiek aangeboden voor taxatie. Een selectie daarvan wordt geveild bij veilinghuis Glerum te Den Haag. Tevens bezoekt Glerum enkele musea in het buitenland.


Makers

Presentator Jan Pieter Glerum.