European archive

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Europees Archief (The European Archive) is een digitaal archief onderhouden door verschillende partners o.a. Beeld en Geluid (nl), Max Planck Instituut (du) en Hanzo Archives Limited (en), en word verder ondersteunt door de EU. Het EA zelf werkt nauw samen met (LIWA) living web archives om een moment geschiedenis van internetpagina's aan te leggen. Op hun websites worden 8 talen ondersteunt waaronder Duits, Engels, Hongaars, Spaans, Frans, Nederlands, Italiaans en Russisch.

Inhoud

22 educatieve films van de Britse regering, meer dan 800 opnames van concertmuziek, opera's, salonmuziek en operettes geleverd door het beeld en geluid. De muziekopnames kunnen o.a. als mp3, flac. wave en ogg worden gedownload. Archieven van de geschiedenis van 6 websites van voor en na de Europese verkiezingen, 60 in verband met de Britse politiek en een aantal Italiaanse webpagina's uit 2006.

Navigatie

Drie panelen op de voorkant geven toegang tot Movies (films), Recordings (opnames, geluid) en Web (archieven van internet pagina's). Verder kan er gezocht worden per collectie.

Verwijzingen

europarchive.org