Florien Spronk

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamFlorien Spronk
GeborenBest, 10 maart 1971
FunctiesProducent, mede-eigenaar van het bedrijf Filmdepartment
Bekend vanJeugdzorg films, Utrechtse jeugdzorg in beeld
Periode actief1998 - heden
Externe infoFilmdepartment

Florien Spronk in de media
Oeuvre Florien Spronk

Florien Spronk begint haar carrière in de filmindustrie nadat ze in 1998 reageert op een vacature bij René Stokvis. De functie is genaamd ‘productie assistent’ en het werk is erg gevarieerd. Het betreft hier voornamelijk televisiewerk waardoor de producties vaak aan korte deadlines verbonden zijn. Helaas zijn er op dat moment geen verdere doorgroeimogelijkheden en dus vertrekt Spronk in 2000 naar Lemmen producties. Daar krijgt ze haar eerste kennismaking met opdrachtfilms, waar ze zich later in zal specialiseren. Spronk wordt hier meteen al aangenomen als producent en krijgt zo de mogelijkheid om veel zelf te doen, zowel produceren als regisseren.

In 2005 besluit Spronk dat het tijd wordt om zelf iets op te richten. Ze wordt mede-eigenaar van het bedrijf Rekel productions. Drie jaar later besluit ze dat ze iets onzelfzuchtigs wil doen en ze gaat aan de slag voor Coach 4 you. Hier verricht ze vrijwilligerswerk waarbij ze samenwerkt met jongeren. Van 2008 tot aan 2013 runt ze het bedrijf Sweet Pepper. Vanaf 2010 is ze mede-eigenaar van Filmdepartment.

Filmdepartment heeft voorop staan dat de wens van de klant ook echt in de film terugkomt. Het bedrijf focust zich vooral op de inhoud van de film. Het verhaal moet optimaal naar voren komen. Filmdepartment maakt webfilms en opdrachtfilms. Alle werkzaamheden worden in huis verricht: concept, redactie, productie, regie, opnames, montage, vormgeving en de oplevering. Met Videosurvey en V-learning productie wordt de response op een video gemeten.