Fluitend naar je werk

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMagazine
Decennia2000-2009
Lengte25'
Mediumtelevisie


Beschrijving

Ziek worden op het werk staat niet op zichzelf. Het heeft te maken met de aard van het werk, de arbeidsomstandigheden, iemands persoonlijkheid en de mogelijkheden om iets aan de eigen situatie te doen. Wel of niet in samenwerking met anderen. Deze thematiek staat centraal in de 6-delige serie Fluitend naar je werk.

Fluitend naar je werk, uitgezonden door TeleacNot, is een serie over het evenwicht tussen werk en gezondheid. In elke afleveringen staan drie personen centraal die afwisselend over hun gezondheidsprobleem vertellen. Er komen uiteenlopende problemen ter sprake. Naast het veel voorkomende burn-out, vertelt Werner Brinkman in aflevering 1, hoe hij weer zijn werk oppakte na een val van het schip waarop hij werkte. Ook wordt er naast het interview met de personen een kijkje genomen op het werk van de geinterviewden. Aan het eind van elke aflevering worden er tips vermeld hoe u zelf iets aan uw problemen kunt doen.

Makers

Regie: Christiaan Kuipers en Ed van Hout

Camera: Walter Juijn, Michel Langenberg en Chris Blokhuis

Geluid: Boy van Hattum, Boudewijn van den Bosch en Edwin de Koster

Geluidsnabewerking: Soundmark

Producent: David Hiemstra

Montage: Christiaan Kuipers en Ed van Hout

Research: Beatrijs Wouterse

Productie: Beatrijs Wouterse

Scenario: David Hiemstra

Eindredactie: Jan Kooiman


Achtergrondinformatie

Fluitend naar je werk kwam tot stand in samenwerking met en dankzij financiele bijdragen van ZonMw. Op het gebied van Arbeid en Gezondheid heeft ZonMw een aantal publicaties uitgegeven, waaronder Fluitend naar je werk. Deze afleveringen zijn te koop op videoband. Informatie over deze videoband of andere publicaties vind je op de site van ZonMw: http://www.zonmw.nl/nl/