Gebruiker:Evert Nijkamp

Uit B&G Wiki

Evert Nijkamp is TV-regisseur en eindredacteur van diverse misdaad- human interest, en reality programma's.

Evert Nijkamp wordt in 1971 geboren in Schiedam en wordt na zijn VWO drie keer uitgeloot voor de School voor de Journalistiek. Eenmaal aangenomen kiest hij voor de richting televisie. Na zijn stage bij KRO's Brandpunt, zegt hij de serieuze journalistiek vaarwel, schrijft hij een sollicitatiebrief op de achterkant van een bierviltje naar Willibrord Frequin en wordt hij aangenomen als verslaggever bij RTL4 Ooggetuige, waar hij reportages maakt over de zelfkant van de maatschappij.

Hierna maakte hij als verslaggever en regisseur tien jaar lang misdaadprogramma's voor Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij werkt mee aan de goedbekeken uitzendingen over Joran van der Sloot, brengt beweging in een aantal onopgeloste moorden, maakt diverse onthullende dossiers over de georganiseerde misdaad en specialiseert zich in verborgen camera uitzendingen.

Hierna besluit hij om zich breder te ontwikkelen. Sinds 2008 werkt hij als freelance regisseur/eindredacteur voor diverse reality- en human interest programma's, waaronder Oorlog in mijn hoofd, waarin hij met veteranen met PTSS teruggaat naar het land van de missie. Met country zangeres Ilse DeLange reist hij af naar Nashville voor het programma Ilse's Veranda, waarbij een inkijk in de Amerikaanse samenleving wordt gegeven . In De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld reist hij met BN'ers over de uitdagendste routes in Centraal Azië, Indonesië en Suriname.

In Genaaid en Gefileerd worden vijf Nederlandse jongeren geconfronteerd met de keerzijde van fastfashion en fastfood, als ze moeten wonen en werken als de arbeiders die hiermee in Zuidoost-Azië in hun levensonderhoud proberen te voorzien.