Gerard Ekdom

Uit B&G Wiki
Gerard Ekdom (2001)

NaamGerard Ekdom
GeborenUtrecht, 26 maart 1978
Functiesdiskjockey, presentator
Bekend vanArbeidsvitaminen, Effe Ekdom, 3FM Serious Request, Fort Boyard, Toppop3
Periode actief1992-heden
Werkt samen metMichiel Veenstra, Art Rooijakkers
Externe infoGerard Ekdom op Twitter

Gerard Ekdom in de media
Oeuvre van Gerard Ekdom

Gerard Ekdom is 17 jaar lang een populaire diskjockey op 3FM tot hij de zender in 2015 verlaat en zijn vleugels uitslaat, op zoek naar een nieuw thuishonk

Arbeidsvitaminen

Na ervaring te hebben opgedaan bij lokale omroepen start Ekdom zijn dj-carrière in 1998 bij de AVRO op 3FM. Zoals veel dj’s begint hij in de nacht. In 1999 verhuist hij naar de zondagochtend met het programma EKDOM!. Na enkele invalbeurten mag hij in 2001 Wim Rigter vervangen in het populaire en langlopende programma Arbeidsvitaminen. Hij presenteert het programma voor het laatst op 3 september 2010. Dan verhuist Arbeidsvitaminen naar Radio 5.

Effe Ekdom

Vanaf september 2010 krijgt Gerard Ekdom zijn eigen programma Effe Ekdom op 3FM. De radioshow is van maandag tot en met donderdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur. Vanaf 2015 komt daar ook de vrijdag bij. Zijn grote kennis van muziek zet Ekdom in bij het vaste onderdeel “Dokter Pop”, waarin hij antwoord geeft op muziekvragen van luisteraars. Naast Effe Ekdom presenteert hij tot 2012 Ekdom in de nacht in de nacht van vrijdag op zaterdag. Van 2006 tot en met 2013 is hij ook iedere vrijdagavond op 3FM te horen in Ekstra weekend, dat hij samen met dj Michiel Veenstra presenteert.

Televisie

In 2011 presenteert Ekdom samen met Art Rooijakkers de televisieprogramma’s De sleutels van Fort Boyard en Zóóó crisis!. Een seizoen later keert hij terug bij Fort Boyard. Dit keer met Lauren Verster als co-presentatrice. Ook begint hij in 2012 met het wekelijkse muziekprogramma Toppop3. Hetzelfde jaar wordt hij bekroond met de Televizier Talent Award voor zijn televisiewerk. In 2013 start Join the beat waarin producers met bijdragen van kijkers en artiesten een nieuw muzieknummer maken. Het programma is slechts één seizoen te zien.

Populariteit

Gerard Ekdom groeit uit tot één van de meest geliefde diskjockeys van Nederland. Hij wint zowel de Gouden Radioring als de Zilveren Radio-Ster twee keer. Door het publiek wordt hij meerdere keren gekozen om plaats de nemen in het beroemde “glazen huis” tijdens de goede doelen-actie 3FM Serious Request. Tijdens de actie van 2014 weet hij iedereen te verbazen door onder het pseudoniem Gary Fomdeck het kerstnummer I’ll be there this Christmas te zingen. Het nummer weet de eerst plaats te bereiken in de iTunes Top 100.

Overstap naar Radio 2

Na 17 jaar neemt Ekdom op 31 juli 2015 afscheid van 3FM. Hij doet dat met pijn in het hart: "Ik vind afscheid nemen van mijn familie niet leuk...3FM werd mijn familie, en werken is het nooit geweest. Hobby'en, dat is wat we doen hier." Al die jaren is hij de AVRO trouw gebleven. Vanaf 5 oktober 2015 presenteert de dj voor BNN-VARA de ochtendshow Ekdom in de ochtend van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2. In augustus 2018 verhuist hij met zijn programma naar Radio 10.

Prijzen