Going north

Uit B&G Wiki
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreNatuurprogramma
Reality
Decennia2000-2009
Lengte25'
Mediumtelevisie

Goingnorthtitel.jpg Goingnorth.jpg

Beschrijving

Going north is een reisprogramma waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens een expeditie in de noordelijke poolgebieden, waarbij ze aandacht vragen voor de klimaatverandering.

Zes vrienden uit Utrecht trekken gedurende 35 dagen te voet, op skies en met betrekking tot kites over de ijskap tussen oostelijk en westelijk Groenland. Een deel van hun 600 km lange avontuur hebben de expeditieleden Henk-Jan Geel, Sanne Mülschlegel, Edwer Veldhuijzen, Jeffrey Ringrose, Raimo Haverink en Pim Reurings zelf gefilmd en van commentaar voorzien. Ook spreken ze geregeld videodagboeken in. Ze hebben allen ervaring in de winter-, vlieger- en/of klim- en bergsport. De regisseur en producenten geven commentaar op de totstandkoming van het programma.

Makers

Regisseur, producent: Kevin Augello

Uitvoerend producent, cinematograaf: Milan Collin

Associate producent: Phil Coates

Editor Natassia Wijdeveld

Productie manager Brechtje Smidt

Productie assistent Ali Alican

Aanvullend cameraman: Edwerd Veldhuijzen, Henk-Jan Geel, Sanne Mülschlegel, Jeffrey Ringrose, Pim Reurings, Raimo Haverink, Ali Alican, Marco Verhagen, Marjolijn Veenstra

Locatie regisseur: Edwer Veldhuijzen

Sound design Peter Stoel, HeadQ

Grafisch ontwerp Titus Brand

Hoofd editor AVRO Gerard Brinksma

Coördinator AVRO Anja Veerman

Producent: Deepeei Film Production, New Earth Films, AVRO

AVRO

Aanvullende informatie

Going north is een internationale productie. In Nederland is het programma uitgezonden met Nederlandse ondertiteling. Behalve op televisie is het programma ook te zien geweest op de website dntv.nl en goingnorth.avro.nl. Het is onderdeel van de 'HIER Nederland klimaatneutraal'-campagne.