Hans Zoet

Uit B&G Wiki
Hans Zoet (1998)

NaamHans Zoet
Geborenonbekend, 2 juni 1939
GestorvenNederhorst den Berg, 13 december 2012
FunctiesPresentator
Bekend vanSpitsuur Amsterdam, Centraal, Für Elise, Hallo hier Hilversum, Met het oog op morgen, Sugar in de morning, Dingen van de dag
Periode actieftot 2012
Werkt samen metKees Buurman , Henk van Stipriaan
Media
Audio fragmentenAudio.png

Hans Zoet in de media
Oeuvre van Hans Zoet

Hans Zoet is journalist en presentator van radio- en televisie programma's. Zijn voorkeur gaat uit naar de radio.

Vanaf 1963 werkt hij voor VARA's Dingen van de dag, Hallo hier Hilversum, Spitsuur Amsterdam en Centraal. Voor de NOS-televisie presenteert hij het licht klassieke muziekprogramma Für Elise dat elke zondagochtend vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw te Amsterdam rechtstreeks wordt uitgezonden. Er worden een record aantal Für Elise-uitzendingen geproduceerd. In 1988 besluit hij zijn werkzaamheden voor de VARA te beëindigen. De weg die de VARA kiest om verder te gaan, past niet bij de ideeën van Zoet. Hij gaat meer werken voor de NOS en de AVRO. Voor de AVRO presenteert hij het ochtendprogramma Sugar in de morning en De tijd van je leven.

Tijdens een reportage op Hemelvaartsdag voor de NOS-radio vanuit Tilburg maakt Zoet voor het eerst kennis met een ballonvaarder die als één van de eersten in Europa vliegt met hete luchtbalonnen. Vanaf dat moment heeft Zoet geen rust meer tot hij z'n brevet voor het vliegen met hete luchtbalonnen op zak heeft. Hij geeft lessen en vliegt voor allerlei instellingen. Hij maakt een onverwachte zelfontbranding mee van gasflessen waaraan hij wonder boven wonder geen grote verwondingen aan overhoudt. Snel na deze gebeurtenis is hij alweer in de lucht.