Het treinhuisje

Uit B&G Wiki
Periode1981
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKorte film,
Animatie
Decennia1980-1989
Lengte9'56
Mediumfilm

Het Treinhuisje 1981.jpg Still uit Het Treinhuisje (1981)

Beschrijving

Het treinhuisje is een animatiefilm uit 1981 van de vermaarde Nijmeegse regisseur, animator en schrijver Paul Driessen. De film past naadloos in Driessens oeuvre van meer dan twintig korte animatiefilms. De gebruikte animatiestijl, eenvoudig ogende bibberlijntjes die de gevormde poppetjes een surrealistisch uiterlijk geven, is kenmerkend voor de stijl van Driessen.

Het treinhuisje is een luchtig, maar tegelijkertijd diepzinnig verhaal over het leven, de dood en alles wat daar tussenin gebeurt. De film toont de snelle technische vooruitgang van de hedendaagse maatschappij en welke kloof dit aan kan richten tussen generaties en mensen onderling. Animatiefilmpje zonder gesproken tekst, met enkel geluidseffecten.

Makers

Regie Paul Driessen

Scenario Paul Driessen

Camera Wim van Beelen

Tracing Esther Zacks

Painting The amazing mr. Wonderful

Music Normand Roger

Sound effects en re-recording Ronald Nadorp Bob Kommer studio’s

Production manager Sylvia Steinert

Production Peter Brouwer

Achtergrondinformatie

Het treinhuisje is in 2005 door Filmfreak op DVD uitgebracht. De DVD The Dutch Films of Paul Driessen bevat naast Het treinhuisje veertien andere korte animatiefilms van Driessen, waaronder het voor een Oscar genomineerde 3 Misses uit 1998. De productie valt zelf ook in de prijzen. Zo wint het de Grand Prix op het Festival International voor kinder- en jeugdfilms in Lausanne in 1983.