Joas Burggraaf

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamJoas Burggraaf
GeborenOnbekend, 1984
FunctiesCameraman, Regisseur, Producent, Filmmaker
Bekend van
Periode actief2003 - heden
Externe infoOneShot Media

Joas Burggraaf in de media
Oeuvre van Joas Burggraaf

Joas Burggraaf is in zijn jeugd altijd al veel onbewust met film bezig geweest. Zijn vader heeft altijd een grote interesse gehad in film en rond zijn achttiende heeft hij een mooie filmcamera gekocht. Joas is hierdoor in zijn jeugd geïnteresseerd geraakt in filmen. Zo mag hij met zijn vaders vakantiecamera filmpjes maken. Hij heeft echter nooit de bewuste keus gemaakt om regisseur of cameraman te worden. Door zijn stage is hij in het vak gerold.

Joas Burggraaf heeft de opleiding MBO MultiMedia Vormgeving gevolgd, waar hij geleerd heeft om websites, magazines, logo’s en huisstijlen te ontwerpen. Zijn stage bij het EO-programma BlinQ brengt hem in contact met Maurice Lubbers. Hier zal hij eerst voornamelijk werken aan de huisstijl, maar als een cameraman nodig is wordt hij hiervoor gevraagd. Hij maakt een reportage over uilenballen. Dit filmpje mag hij ook monteren. Het resultaat is zodanig goed dat hij de rest van zijn stage invult met filmen. In het stagejaar maakt hij veel reportages en leert veel over live-filmen.
Met deze stage rondt hij zijn opleiding af. Hij meldt zich aan bij Dutchview. Hij biedt aan om eenmalig en zonder betaling een programma te filmen en als dit bevalt dat hij dan ingehuurd zou worden. Het aanbod wordt geaccepteerd en op zijn negentiende filmt Burggraaf een live programma voor Talpa NSE. Hierna werkt hij voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Discovery Channel.

Samen met Maurice Lubbers, toendertijd producer bij EO BlinQ, richt Joas Burggraaf Mirada Media op. Een paar jaar later stopt Lubbers met Mirada Media vanwege de grote hoeveelheid freelance opdrachten. Machiel Zijderveld wordt vervolgens aangenomen als producer in het bedrijf. In 2016 besloten Burggraaf en Zijderveld om te stoppen met Mirada Media. Joas Burggraaf heeft besloten om volledig als freelance DOP verder te gaan.

Sinds deze beslissing werkt Burggraaf aan veel (korte) speelfilms, commercials en corporate films. Hij is gespecialiseerd in Steadicam werk en heeft veel eigen apparatuur waaronder de ARRI ALEXA MINI LF, Zeiss CP.2 lenzen, Steadicam (tot 25kg), Kessler Dolly Slider, JIB, rails en veel meer.

In 2022 is Burggraaf fulltime werkzaam als Director of Photography en film producent. En richt zich op speelfilms en series internationaal.