Jochem Myjer

Uit B&G Wiki

Jochem Myjer is zonder twijfel de meest snelle cabaretier van Nederland. Karakteristiek zijn zijn ultra snelle monologen en treffende imitaties van bekende Nederlanders. Zijn optreden in de De Mike & Thomas show levert hem in 2007 zelfs een nominatie op voor televisiemoment van het jaar. Naast grappenmaker is Jochem ook een bekwame muzikant; hij kan uit de voeten op de piano en viool en hij zingt.

Jochem is geboren in Leiden en groeit op in Zutphen. Na het doorlopen van het Stedelijk Gymnasium te Leiden gaat Jochem biologie studeren in Groningen. Na twee jaar breekt hij zijn studie af om full-time cabaretier te worden.

In 2006 komt voor Jochem een droom uit wanneer zijn show Yee-haaa in Carré compleet is uitverkocht. In datzelfde jaar komt ook een andere droom uit: hij wordt gevraagd het populaire jeugdprogramma Kinderen voor kinderen te presenteren. Behalve op TV is Jochem in die periode ook te horen op de radio. Hij verleent zijn medewerking aan een aantal programma's en sommige presenteert hij.

In november 2009 maakt Myjer zijn debuut als acteur. Hij speelt Pietje Paniek in het Sinterklaasjournaal.