Josephine van der Meer

Uit B&G Wiki
Josephine van der Meer in 1992

NaamJosephine van der Meer
Geboren, 20 december 1959
Functies acteur
Bekend vanIn de Vlaamsche Pot, Take Off
Periode actief1990-heden
Werkt samen metFrans van Deursen, Adèle Bloemendaal, Serge Henri Valke
TriviaTrivia

Josephine van der Meer in de media
Oeuvre Josephine van der Meer

Extravert, vrolijk en druk kenmerken actrice Josephine van der Meer. Ze houdt niet van getreuzel, maar van duidelijkheid. Ze is daarom heel blij dat ze als actrice alles er uit mag gooien. Bekendheid bij het Nederlandse publiek krijgt ze met haar rol als Patricia in de sitcom In de Vlaamsche Pot.

Na de middelbare school gaat Josephine naar de Toneelschool in Maastricht. Hoewel ze dol is op acteren, bevalt de voortdurende prestatiedruk en de daar uit voortvloeiende beoordelingstress aan de school niet.

Haar toneel carrière begint bij Globe (tegenwoordig het Zuidelijk Toneel) in Eindhoven. Ze blikt met gemengde gevoelens terug op die periode: “Dat gereis met een bus door het land en dan speel je voor half gevulde zalen”.

Josephine besluit om voor de televisie te acteren; hier is immers een veel groter publiek. Via de geflopte Veronica-serie Take off komt ze in contact met Hans Kemna. Deze is op zoek naar iemand die het gat vult dat Susan Visser heeft achtergelaten bij het verlaten van In de Vlaamsche Pot. Josepine doet auditie en krijgt de rol van Patricia.

Het publiek wordt niet zo verliefd op Patrcia zoals ze waren op Susan Visser’s karakter Dirkje. Het karakter Patricia is een echte haaibaai en is qua karakter het tegenovergestelde van de lieve Dirkje. Josephine vindt dit niet erg: “Alexis in Dynasty was ook niet populair, maar wel zeer interessant”.

Na drie seizoenen bij de serie houdt het er mee op. Josephine verschijnt daarna nog sporadisch op televisie. Zo heeft ze onder andere een gastrol in de serie Baantjer