KinderSONY

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
SONY.jpeg
NaamMy SONY
Vervaardigd doorSONY
In gebruik vanafjaren 80
In gebruik tot
Gewicht

In de jaren 80 van de twintigste eeuw verschijnen radio’s en bandrecorders die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Zo komt SONY met producten onder de noemer “My First Sony”. De producten verschijnen in een helder gekleurde plastic behuizing met grote, makkelijk te bedienen knoppen zodat ook jonge kinderen er mee uit de voeten kunnen. De artikelen worden verkocht via radio- en andere audioleveranciers.

privé beluisteren

Het is immers meer dan alleen maar speelgoed. De artikelen vinden gretig aftrek. Het zijn leuke cadeautjes voor kinderen, vast ook wel omdat de ouders nu weer rustig naar hun eigen radio kunnen luisteren. Met deze artikelen hoopt SONY zijn naam vast te leggen in de leefwereld van de jongeren zodat ze trouw zullen blijven aan het merk.

nieuwe generatie

Na enkele jaren van grote omzet zakt de verkoop in en de kinderaudiotoestellen zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. De nieuwe generatie heeft meer behoefte aan de smart Phone waarmee veel meer kan worden gespeeld. MP3 is de nieuwe standaard, cassettes worden nauwelijks meer gebruikt hoewel een terugkeer van de audiocassettes in de wachtkamer zit.