Klasse!

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1999-2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma,
Kinderprogramma
Decennia1990-1999,
2000-2009
Lengte15'00"
MediumTelevisie


Beschrijving

Een kinderspelshow, uitgezonden als onderdeel van Alles kits. Twee kinderen uit groep 8 van een bepaalde school nemen het tegen elkaar op in een aantal spellen. Iedere uitzending begint met het wegsturen van de leerkracht (want "wie hebben we vandaag niet nodig?").

Spellen die gedaan worden, zijn Don't try this at home, waar de kandidaten een opdracht moeten doen die ze absoluut niet thuis moeten doen (zoals zo hard mogelijk boeren of met zo veel mogelijk kinderen in een wc-hok proppen). Het tweede spel is Hot of Snot, waarin stellingen moeten worden beantwoord. Hot betekent waar, Snot betekent niet waar. Het derde spel is de Vladip, waar de kandidaten hun gezicht in een bak vla steken om zo veel mogelijk voorwerpen eruit te happen. Eén van deze voorwerpen is de zogeheten "vlarassing" en deze komt van de tegenpartij.

Iedere aflevering eindigt met het Prijssprinten (later Watersprinten) waar de kinderen in en rond de school rennen om opdrachten uit te voeren. Degene die het parcours het eerste aflegt, wint het programma. Bij het Watersprinten moet er nog een rebus worden opgelost die moest worden onthuld door water op een bord te spuiten en het goed of fout beantwoorden van deze rebus kan op het allerlaatst nog roet in het eten gooien...

Makers

Presentatie Michaël van Buuren (1999-2002)

Regie o.a. Dolf Gerbers en Wouter Peters

AVRO.