Labyrinth

Uit B&G Wiki
Periode1987-1991
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrespelprogramma
Decennia1980-1989, 1990-1999
Lengte24'30"
Mediumtelevisie

Leader (1987) Ouderjaarshow 1987 met Robert ten Brink en Goedele Liekens
Leader (1991) Studio overzicht (1991)

Beschrijving

Spelletje gepresenteerd door Peter Jan Rens en gebaseerd op het computerspelletje Pacman. Twee kandidatenkoppels kunnen door het beantwoorden van vragen een pacman-'happertje' naar het midden van een labyrint leiden. Het koppel dat als eerste het midden bereikt heeft de eerste ronde gewonnen.

Rens schotelt de kandidaten allerhande vragen voor en laat ze opdrachten uitvoeren. Eén van de opdrachten die regelmatig terugkeert is een kleine zenuwenspiraal, bekend uit de shows van Willem Ruis. Ook neemt Rens regelmatig een puppy mee in de studio. De kandidaten moeten dan het ras van het hondje raden.

In de tweede ronde wordt het winnende koppel gesplitst en moet kandidaat A kandidaat B door een labyrint loodsen. Kandidaat A loopt over een vierkant blauw vlak zonder lijnen. Kandidaat B ziet op een beeldscherm waar de lijnen lopen en leidt A naar het midden van het labyrint door middel van commando's.

Zo af en toe vershijnen er speciale versies van het programma. Zo wordt er op ouderjaarsavond 1987 een versie uitgezonden met BN-ers en optredens van diverse artiesten.

Makers

Presentatie Peter Jan Rens

Regie Rolf Meter

Productie Jef Nassenstein

VARA.