Luuk Ikink

Uit B&G Wiki
Luuk Ikink

NaamLuuk Ikink
GeborenOldenzaal, 13 januari 1983
Functiesradiomaker, presentator, commentaarstem
Bekend vanStart!, BNN Today, RTL Late Night
Periode actief2003 - heden
Werkt samen metHumberto Tan
Externe infoEigen blog
Twitter


Oeuvre van Luuk Ikink

Luuk Ikink is programmamaker, verslaggever en presentator.

In 2007 haalt hij zijn bachelor journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. In 2003-2004 doet hij naast zijn studie praktijkervaring op als redacteur/verslaggever bij Twente Vandaag, een lokale editie van de Telegraaf.

Radio

De liefde voor radio zit er al vroeg in bij Ikink. Op zeventienjarige leeftijd praat hij al de liedjes die hij op de radio hoort aan elkaar. Zijn aankondigingen neemt hij op en luistert hij terug. Tijdens zijn opleiding journalistiek in Zwolle heeft hij een baantje bij de lokale radiozender Twickelstad FM. Hij begint als assistent van de presentator van een sportprogramma, maar krijgt al gauw een eigen muziekprogramma op de maandagavond, Luuk laat. Daarna werkt hij mee aan meerdere programma’s voor de lokale zender.

NCRV

In zijn vierde studiejaar loopt hij stage op de redactie van het NCRV-programma BuZz op 3FM. In december 2004 gaat hij als redacteur en regisseur aan de slag bij de NCRV. Hij produceert de programma’s BuZz en Bring it on. Ook verzorgt hij de OngekendTalent Podcast (redactie en presentatie) waarin onbekende bands een podium krijgen.

Verder is hij coördinator van de grote projecten zoals de Docent van het Jaar verkiezing. De NCRV biedt hem tevens de mogelijkheid om te regisseren voor het programma Plein publiek op Radio 747.

In de zomer van 2006 houdt het werk bij de NCRV op en begint hij als producer bij Caz!. Samen met Marc de Hond maakt hij het programma Wacht u voor de Hond, dat elke maandag tot en met donderdagavond wordt uitgezonden. Het programma scoort lekker maar door de verkoop van de etherfrequenties komt er na een jaar een eind aan dit avontuur.

BNN

In augustus 2007 begint hij bij BNN als redacteur, producer en regisseur van het reisprogramma Weg met BNN op Radio 1. Samen met presentator Timur Perlin maakt hij vier weken lang een scootertocht naar Rome, een soort roadmovie op de radio. Daarna gaat hij als redacteur aan de slag bij BNN today waarin hij de rubriek Ranking the news presenteert.

Radio 1

Vanaf mei 2009 is hij vaste invalpresentator voor het programma. Van 2010 tot 2012 presenteert hij iedere zondagochtend het programma Vier zeven op Radio 1. Samen met Frank van der Lende trekt hij in 2011 voor drie weken over de Hollandse wateren in De schippers van BNN, een rubriek van Langs de lijn.

Sinds september 2012 is hij op zondagochtend van vijf tot zeven te horen op Radio 1 met het programma Start! waarin hij de afgelopen week doorneemt en vooruitblikt op de komende dagen.

RTL Late Night=

In augustus 2013 stopt Ikink bij Radio 1 en maakt hij de overstap naar de commerciële televisie: hij wordt de sidekick van Humberto Tan in het praatprogramma RTL Late Night.

Prijzen

Philip Bloemendal Prijs 2012