Maakbaar Nederland

Uit B&G Wiki
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreinformatief
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie

Maakbaar Nederland.jpg

Beschrijving

Vierluik met het thema Maakbaar Nederland over de nieuwe politiek in Nederland. Deze reeks is uitgezonden als onderdeel van het programma Tegenlicht, een serie wekelijkse informatieve programma's over de actualiteit die in wisselende vorm wordt toegelicht.

Campus Vught, de wetten van de macht

Een reportage over Campus Vught dat een onderdeel vormt van het nieuwe politieke beleid t.a.v. alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) waarin bepaald wordt dat ama's in Nederland niet toegelaten mogen worden maar dat zij wel een intensieve begeleiding en korte opleiding in het daarvoor opgerichte Campus ontvangen alvorens zij dienen te vertrekken. Bij de realisering van dit opvangcentrum wordt de medewerking ingeroepen van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en het NIDO de voogdelijke instantie voor de belangen van de ama's.

Campus Vught, de machteloosheid van de wet

Tweede deel van de reportage over Campus Vught.

De Bijlmer, the rough guide

In deze aflevering: de Amsterdamse Bijlmer waar een steeds groter wordende groep van migranten probeert te overleven. Veel mensen zijn vaak zonder geld of illegaal het land binnengekomen. Een aantal van hen, en mensen die hen ondersteunen of begeleiden, wordt gedurende 24 uur gevolgd.

De uitverkorenen

In deze vierde en laatste aflevering: het Deltaplan Inburgering in Rotterdam, een initiatief van de nieuwe wethouder Sjaak van der Tak van sociale integratie.


Makers

Researcher Jeroen Brouwers (Campus Vught, de wetten van de macht), Hanneke Bouwsema (Campus Vught, de machteloosheid van de wet), Olaf Oudheusden (De Bijlmer), William de Bruijn (De uitverkorenen), Hanneke Hagen (De uitverkorenen)

Eindredacteur Frank Wiering (De Bijlmer), Doke Romeijn (De Bijlmer, De uitverkorenen), Hans Keller

Productie Mariska Schneider (Campus Vught, De uitverkorenen), Anneke Uitendaal (Campus Vught, De Bijlmer), Nicoline Tania (De Bijlmer),

Camera Sander Snoep (Campus Vught, de wetten van de macht), Mies Rogmans (De uitverkorenen)

Regisseur Sarah Vos (Campus Vught), Alexander Oey (De Bijlmer), Marije Meerman (De uitverkorenen)