Margriet Vroomans

Uit B&G Wiki
Margriet Vroomans

NaamMargriet Vroomans
GeborenDen Haag, 26 april 1958
FunctiesPresentator, Nieuwspresentator
Bekend vanNOVA, Twee Vandaag, Eén Vandaag, Kamerbreed
Periode actief1987-heden
Werkt samen metJan Kuitenbrouwer, Kees Boonman
Externe infoEigen website

Margriet Vroomans in de media
Oeuvre Margriet Vroomans

Carrière

Margriet Vroomans begint haar journalistieke loopbaan eind jaren zeventig bij de Haagsche Courant. In 1987 stapt ze over naar de radio, werkt als redacteur/presentator bij Radio Oost, de Wereldomroep en Radio West. In 1994 gaat ze bij RTL het Nieuws presenteren, dit zal ze gedurende 5 jaar, met veel succes doen.

NOVA

In 1999 wordt ze gevraagd om de presentatie van het actualiteitenprogrammaNOVA op zich te nemen als opvolger van Maartje van Weegen. Nadat de leiding van NOVA besloot om Vroomans en haar mede-presentatoren Kees Driehuis en Rob Trip, te vervangen door Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk, kwam er een abrupt einde aan haar dienstverband bij NOVA.

Radio

Vanaf 2003 werkt Margriet voor onder meer BNR Nieuwsradio en NOS Actueel, bij deze laatste presenteert ze voornamelijk herdenkingsprogramma's. Vanaf december 2005 tot de zomer van 2014 presenteert ze elke zaterdag het politieke programma TROS Kamerbreed op Radio 1 en valt ze soms in bij het tv-actualiteitenprogramma EenVandaag. Sinds juli 2010 presenteert ze van dinsdag tot en met vrijdag op Radio 4 het ochtendprogramma De ochtend van 4 (KRO-NCRV), een programma met toegankelijke klassieke muziek gecombineerd met nieuws en achtergronden.