Marjolijn Uitzinger

Uit B&G Wiki
Marjolijn Uitzinger (1994)

Marjolijn Uitzinger is journalist. Ze is bij het grote publiek vooral bekend als presentator op de radio (In de Rooie Haan, Met het oog op morgen) en politieke televisieprogramma's, zoals Haagse bluf. Ze heeft gewerkt voor de VARA, AVRO en NOS.

Uitzinger doorloopt in Hilversum het gymnasium en daarna de School voor Journalistiek in Utrecht. Acht jaar is ze parlementair journalist voor Het vrije volk en de Volkskrant. Na vier jaar woordvoerder te zijn voor het ministerie van VROM begint ze aan een carrière bij radio en televisie.

In de jaren tachtig is ze actief voor de VARA. Op de radio is ze te horen in In de Rooie Haan en op televisie in diverse inhoudelijke programma's, waaronder Haagse bluf en Drie vrouwen. In 1990 stapt ze over naar de AVRO waar ze hoofdzakelijk achtergrondprogramma's presenteert op de radio. Tevens is ze bij de NOS te horen in Met het oog op morgen.

Sinds 2006 woont en werkt ze in Berlijn. De audiovisuele media heeft ze achter zich gelaten. Ze is schrijfster geworden van thrillers.

Publicaties

  • Een Europeaan in Japan (Laurens Jan Brinkhorst & Marjolijn Uitzinger, 1987)
  • Na de muur (Margriet Brandsma & Marjolijn Uitzinger, 2009)
  • Een fatale primeur (2012)
  • Citytrip Berlijn (2013)