Metropolis

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2000-2009
Lengte26’00”
Mediumtelevisie
Externe infoofficiële siteBeschrijving

Metropolis is een programma waarin correspondenten vanuit de hele wereld berichten over de wereld waarin we leven. Er wordt ingegaan op de vraag of de verschillen tussen mensen wereldwijd groot of juist heel klein zijn. In iedere aflevering staat een thema centraal. Verschillende thema’s die aan bod komen zijn gokken, overgewicht, het verkeer, overlijden en muziek.

Het netwerk van correspondenten bestaat uit ongeveer 50 mensen verspreid over de hele wereld. De correspondenten komen niet alleen uit Europa en de Verenigde Staten, maar ook uit bijvoorbeeld China waar er nog altijd een strenge censuur heerst. De correspondenten vertellen over een nieuwsitem in hun land. In de rest van het programma wordt een thema vanuit verschillende lokale perspectieven bekeken.

Makers

Presentatie Bart Meijer

Redactie Tjeerd Bijman, Alaye van Empel, Sarah Cybling, Timi van den Hoff, Arnout Arens

Productie Alex Klippel

Eindredactie Stan van Engelen, Ben van der Meyden

Camera Nicole Batteke

Geluid Albert Kromwijk

Montage Jos Verduyn Lunel

Audio Marcel Warnas

Vormgeving Ingrid Heijne, Harmke Koning, Milou van der Vaart

Kleding Martine de Schipper

Mede mogelijk gemaakt door Hivos

VPRO

Achtergrondinformatie

Metropolis is een buitenlandprogramma van de VPRO in samenwerking met Hivos. Dit programma is de winnaar van de eerste NPOX-prijs van de Publieke Omroep op 17 november 2008. Metropolis werd gekozen als het meest vernieuwende project van de Publieke Omroep.