Mooi! weer De Leeuw

Uit B&G Wiki
Periode2005-2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement, showprogramma
Decennia2000-2009
Lengte45' - 55'
Mediumtelevisie

Mooi weer de leeuw titel 1995.jpg Mooi weer de leeuw titel.jpg Mooi weer de leeuw.jpg

Beschrijving

In Mooi! Weer De Leeuw bepalen mensen die iets te wensen hebben voor zichzelf of een ander, grotendeels de inhoud van het programma. Een ontmoeting met een idool, onder de 'derrie douche', autorijden als een stuntman, een verloren ding terugvinden, een bijzonder mens in het zonnetje zetten - als Paul de Leeuw het kan regelen, doet hij het. Met veel hilariteit, af en toe een traan en de grootste internationale artiesten die te gast zijn, is dit amusement in zijn zuiverste soort.

Na succesvolle amusementsprogramma's als De Schreeuw van de Leeuw en Laat de Leeuw, waarin hij zelf centraal staat, laat De Leeuw in dit programma meer ruimte voor anderen. Een weldoener met een hart van goud, maar wel nog steeds met enorm veel humor, én de regie in handen houdend. Alhoewel, soms zijn oude grappenmakers of blootlopers hem te snel af.

Makers

Presentatie: Paul de Leeuw

Aangever en muziek: Cor Bakker

Aangever (Adje): Arijan van Bavel

Camera: Julian Marks

Grafisch ontwerper: Martin Roodnat

Redactie: Valerie Leenheer, Hidde Nieuwland, Willy Mos

Eindredactie: Marco Versluis, Peter Vriend, Hanneke Uijt de Willigen

Uitvoerend Producent: Céleste Verstraete

Regie: Guus Verstraete, Henk van Engen

Productie: Paul Koning, Eveline de Vletter

Een programma van verder:

Chris Koolmees, Martin Beekhuizen, John van Eijk, Rolf Reisiger, Pieter Bakkum, Jorrit van der Vliet, Joris van de Vliet, Jonas Grosheide, Jeroen Cremers, Karin Zwaan, Pim Otte, Henk Bakker, Chander Soekhai, Ingrid Postema, Mary Kragtwijk, Jerry van Hengel, Fatiha Lhajoui, Oger Lusink, Niels Barends, Annemarie Schoofs, Robin Boers, Gert Jan Peer, Philip de Liever, Nina Dietz, Belinda Folkersma, Tim van Wees, Fred de Groot, Thomas Lauriks, Daan Hiep, Joseph Coninckx, René Tanahatoe, André Posthumus, Berend Papenburg, Ramon Sahuleka, Jolanda den Harder, Jan Bovenberg, Bert Maijoor, Dirk Keijzer, Guido van Brero, Arnoud Bruinier, Willemijn Francissen, Pieter Kal, Wytzia Soetenhorst, Rossana Lima, John Berends, Robert Dresia, Kiki van Gelder, Monique de Wit, Maarten Cornelis, Barbara Bos

Producent: Verstraete Produkties & E.V.A. Media in mede-productie met de VARA.