Over vaders en zonen

Uit B&G Wiki
Periode2007-2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenrePraatprogramma
Decennia2000-2009
Lengte25'
Mediumtelevisie
Externe infoOfficiële site


Beschrijving

Na het succesvolle boek Over vaders en zonen komt Hugo Borst in samenwerking met Wilfried de Jong met het gelijknamige televisieprogramma waarin hij bekende vaders en zonen ontmoet en gevoelige plekken in hun relatie probeert te ontrafelen. In het programma van de VPRO stelt Borst persoonlijke vragen en worden er veel boekjes opengedaan door de verschillende vaders en zonen.

De gasten in het programma zijn volgens Hugo Borst veel makelijker te interviewen dan de zwijgende voetbalgerelateerde gasten in zijn andere programma Studio Voetbal. Het programma wordt door het grote publiek goed ontvangen.

Makers

Regie Wilfried de Jong

Presentatie Hugo Borst

Productie Miriam Bos

Research Jaïr Ferwerda

Montage Caroline Hoeberechts, Anneloek Sollart

Camera Rob Hodselmans, Wiro Felix

Geluid Benny Jansen

Muziek Ocobar

Mixage Hans Brouwer

Kleurcorrectie Ronald van Dieren

Eindredactie Jurgen van Uden

VPRO

Achtergrondinformatie

Van de drie seizoenen zijn alleen de 5 afleveringen van het eerste seizoen uit 2007 op dvd verschenen. In de voorlopig laatste aflevering komen Hugo Borst en zijn eigen zoon zelf aan bod. Daarbij wordt teruggeblikt op de ‘hoogtepunten’ in de afgelopen drie seizoenen.

Het boek (waar dit televisieprogramma op gebaseerd is) is een soort verhalenbundel, waarin de emotionele en complexe verhoudingen tussen vaders en zonen in de voetbalwereld zijn beschreven. Voetbal speelt in het boek verder een kleine rol. Twee jaar na de bestseller Over vaders en zonen, verschijnt het programma op de televisie.