Overleg: Er was eens...

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

vraag en debat

Toen ik de pagina er was eens... aan ging maken was het de bedoeling om deze als een doorverwijspagina naar de 4 verschillende series te maken. Volgens mij zijn het 4 series en niet seizoenen omdat er 4 verschillende thema's zijn, met elk een eigen naam; die niet direct op elkaar insluiten en er volgens mij een periode van een paar jaar tussen de creatie van sommige van de series zit. Vraag: Welke definitie van seizoenen en series gebruikt het beeld en geluid?

De thema's van de series is de hoofdrede waarom ik deze pagina wil gebruiken als een doorverwijspagina. Elke serie geeft zijn eigen thema: 1 Geschiedenisprogramma, 2 sciencefiction, 3 medischprogramma en sciencefiction en 4 geschiedenisprogramma en western. De enige genre indelingen die ik zelf gebruik op de pagina zijn geschiedenisprogramma en sciencefiction, want deze verwijzen allebij door naar twee van de series, terwijl ik moeilijk de webpagina ook nog het genre medischprogramma moet geven om mensen via dit categorie door te verwijzen naar er was eens... het leven? De vraag is dus. Kunnen de seizoenen terug veranderd worden in de naam van de serie met een doorverwijzing naar de eigenlijke pagina over de serie? Dit zou ook moeten voorkomen dat deze pagina straks 5x zo lang word, omdat iedereen dan probeert te beschrijven welke; gebeurtenissen uit de geschiedenis en medisch aandoeningen allemaal in de tekenfilm word beschreven.

Micha van den Berg 23 feb 2009 13:28 (CET)

De Beeld en Geluid wiki richt zich, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WIkipedia, slechts op Nederlandse producties. Buitenlandse producties, zoals Er was eens, die zijn bewerkt voor de Nederlandse televisie (d.m.v. bijv, Nederlandse voice-actors) worden wel besproken, maar beknopt. Dit omdat er geen Nederlandse makers bij de totstandkoming van de productie betrokken zijn geweest. Het is daarom ook niet nodig om pagina's te maken voor de individuele series.

Ik heb de kopjes "Seizoenen" weer terug gezet naar jouw oorspronkelijke versie, omdat serie toch beter de lading dekt dan seizoen.

Bvspall 27 feb 2009 09:56 (CET)

Dan zal ik kijken of ik tijd vrij wil maken om wat extra uitleg toe te voegen.

Micha van den Berg 27 feb 2009 23:15 (CET)

Dat lijkt mij een goed plan en als je weet wie bijdragen hebben geleverd aan de Nederlandse versie (stemmen, vertaling etc) voeg dit gerust toe!

Bvspall 28 feb 2009 20:48 (CET)

Ik kan natuurlijk altijd informatie over de Nederlandse stemmen van kindertv plukken?

Micha van den Berg 3 mrt 2009 21:38 (CET)