Per wanneer kunt u beginnen

Uit B&G Wiki
Periode1991, 1993
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma
Decennia1990-1999
Lengte45'
Mediumtelevisie

Perwanneerkuntubeginnentitel.jpg Perwanneerkuntubeginnen.jpg

Beschrijving

Per wanneer kunt u beginnen is een spelprogramma waarin drie kandidaten solliciteren naar een baan en deze rechtstreeks in het programma kunnen verdienen.

Het programma bestaat uit een vragenronde, sollicitatiegesprek, sketches waarin de kandidaten fouten moeten zoeken en een psychologische test.

Dit is het allereerste televisieprogramma in Nederland waarin deelnemers op tv een baan kunnen winnen. K&B/ Niehe Evenementen produceert het, samen met een wervingsbureau en met geld van de NS en de Marine. Doel van de show is om zo veel mogelijk naam- en adresgegevens te krijgen voor een uitzendorganisatie. Maar ook om verschillende bedrijven te promoten die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

Ene meneer Visser beweert voor de rechtbank dat Ivo Niehe het idee voor dit programma heeft gestolen omdat het lijkt op zijn idee voor 'Headhunter' uit 1988. Dat idee heeft Visser bij verschillende producenten geprobeerd te slijten. Visser denkt dat een medewerkster van John de Mol Producties zijn voorstel heeft doorgespeeld aan Niehe. De rechter geeft hem ongelijk en het programma gaat door.

In 1995 brengt de NCRV De sollicitatieshow op het scherm.

Makers

Presentatie Jaap Jongbloed (1991), Tineke Verburg (1993)

Regisseur Egbert van Hees (1991, 1993)

Eindredacteur Ivo Niehe (1991), René van de Water (1993)

Productie René van de Water (1991), Marije Derboven (1993), Dankert Westbroek (1993)

Producent K & B / Niehe Evenementen

TROS