Robert Jensen

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamRobert Kjærby Jensen
GeborenVoorburg, 12 april 1973
FunctiesPresentator, Diskjockey
Bekend vanJensen in de middag, Jensen!
Periode actief1994 - heden
Werkt samen metEdwin Evers, Jan Paparazzi

Robert Jensen in de media
Oeuvre van Robert Jensen

Robert Jensen is een discjockey en radio- en televisiepresentator. Berucht wordt hij door de 'telefoonterreurs' in zijn programma Jensen in de middag en zijn talkshow Jensen! op televisie.

Jensen studeert na de middelbare school radio broadcasting in Toronto. Bij terugkomst in Nederland presenteert hij bij Radio Midvliet, Leidschendam en Radio West. Vanaf 1994 is hij bij Radio Veronica te horen waar hij Jensens avond-escapades presenteert. In 1996 wordt hij programmaleider van Hitradio Veronica. Tot 1999 presenteert hij diverse programma's op de radio, waaronder Jensen in de middag, samen met Jan Paparazzi. Daarna last hij een sabbatical in. In 2004 keert Jensen terug op de radio, ditmaal bij Yorin, opnieuw met Jensen in de middag.

In 2002 begint hij zijn eigen televisieprogramma, de talkshow Jensen! op Yorin. Vanaf 2006 is het programma dagelijks te zien op RTL5. In 2010 komt er ook een radioprogramma met dezelfde naam bij Radio Veronica, van zes tot negen 's ochtends. In 2011 neemt Jensen opnieuw een sabbatical. Twee jaar later keert hij terug op televisie met Jensen!, ditmaal bij Veronica.