Robert de Hoog

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamRobert de Hoog
GeborenAlphen aan den Rijn, 1988
FunctiesActeur
Bekend vanSKIN
Periode actief2008-heden

Robert de Hoog in de media
Oeuvre Robert de Hoog


Robert de Hoog komt nog maar net kijken in de filmwereld. In zijn korte carrière heeft hij echter al goed van zich laten horen. (Hoofd)rollen in (tele)filmproducties en zelfs een prestiesieuze prijs heeft hij al op zijn naam staan. Het grote publiek kent hem waarschijnlijk van de Eneco reclame waarin hij tijdens een rijles de zon uitscheldt. Dit verandert ongetwijfelt snel, want met zijn huidige staat van dienst zal het niet lang duren voordat Robert wordt gevraag voor een film waarmee hij ook zijn doorbraak bij het grote publiek maakt .

Zijn succes komt niet uit de lucht vallen. Als jongetje van 6 speelt hij al regelmatig toneel. Maar liefst 13 jaar speelt hij bij Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland in Gouda. Bij het theaterhuis doet Robert de nodige ervaring op en speelt in grote shows door het hele land. Tijdens zijn middelbare school periode is Robert voor het eerst op de TV te zien. Zo speelt hij in 2006 een rolletje in Keyzer & de Boer advocaten.

Na de HAVO probeert Robert het bij de Toneelschool in Amsterdam. Hij komt echter niet door de auditieronde en besluit er een jaartje tussenuit te gaan. Het is in deze periode dat hij de hoofdrol weet te bemachtigen in de film SKIN. De film is voor hem een belangrijke leerschool. Na de film besluit hij het opnieuw te proberen in Amsterdam. Deze keer is het wel raak.

Op het Nederlands Film Festival in 2008 wordt duidelijk dat zijn rol in SKIN een diepe indruk heeft gemaakt op de vakjury; voor zijn acteerprestatie ontvangt Robert een Gouden Kalf. Hij kaapt de prijs onder de neus van o.a. Theo Maassen vandaan.

Prijzen en onderscheidingen

Gouden Kalf voor zijn rol in SKIN (2008).