Roken?!

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreJeugdprogramma
Decennia2000-2009
Lengte14'32"
MediumTelevisie


Beschrijving

Roken?! is een 2-delig informatief jeugdprogramma van School TV. Deze afleveringen behandelen de gevaren van roken. Er worden verschillende aspecten van roken besproken, zoals de de stoffen in tabak en de gevaren van deze stoffen, de tabakswet en over de verslavingseffecten van sigaretten.

Roken?! probeert jongeren duidelijk te maken dat roken gevaarlijk en niet stoer is. Om dit doel te realiseren worden bekende Nederlanders zoals presentatrice Daphne Deckers, presentator Valerio Zeno, rapper Yes-R en acteur Iliass Ojja naar hun mening over roken gevraagd. De kracht van Roken?! schuilt in feit dat er beelden worden getoond van droomambities bijvoorbeeld streetrunnen en modellenwerk waarbij duidelijk wordt gemaakt dat deze droombanen niet samen gaan met roken.

Makers

Geatan Dirven

Kristel van Eijk

Adrie Hertogs

Henk Leurink

Tatiana Oei

Lot Peters

Renate Spruijt

Ellian van Strien

Maureen Struwer

Amber van der Toom

Roland Vissers

Boukje van Vlokhoven

Maarten Wemmelsfelder

Geerle van der Wijk

Regie Mirjam Herben

Teleac/NOT

Achtergrondinformatie

De afleveringen van Roken?! worden mede mogelijk gemaakt door Stivoro en het Trimbos-Instituut. Deze hebben de actie Tegengif gestart waarbij scholieren een nummer en videoclip moeten maken rondom het thema 'niet roken'. De winnaars kunnen een mini concert van rapper Yes-R winnen.