Rondje Wadden

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2005
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreNatuurprogramma, Reportage, Actualiteiten
Decennia2000-2009
Lengte23'50"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Rondje Wadden is een serie van zes reportages over het Waddengebied, waarin presentatrice Mieke van der Weij iedere aflevering een gast uitnodigt op de Klipper, een zeilboot die tussen het vaste land en de Waddeneilanden vaart. Iedere week behandelt zij een ander onderwerp waar haar gast meer over weet te vertellen. De schoonheid van het Waddengebied staat hierbij centraal. Aandachtspunten zijn onder meer de zeehonden en vogels die in het gebied leven, maar ook het dagelijkse leven van de bewoners van de Waddeneilanden wordt belicht. Om een beeld te geven praat Mieke van der Weij met verschillende mensen en neemt zij een kijkje in hun bezigheden.

Rondje Wadden valt onder de overkoepelende titel NCRV Natuurlijk. Onder deze noemer worden vanaf 2003 geselecteerde documentaires en natuurseries van de NCRV uitgezonden.

Makers

Presentatie Mieke van der Weij

Productie Roel Kooi, Taco Zimmerman

Uitvoerende productie Hans Emans

Eindredactie André Janse

Eindredactie NCRV Monique Mourits

Samenstelling en regie Wilco Pleging

Itemregie en redactie Manon de Jong, Manon Ligthart

Productieleiding Hedy Uilenberg

Redactie en productie Karolien Maris

Camera Paul Staartjes, Marc van ’t Woud, Bruce Amende

Geluid Cees Dekker, Mazouk Magouz, Willem Lagerman

Montage Sacha Odufré, Jos Verduyn Lunel

Audiobewerking Marcel Warnas

Vormgeving ’n Berg Werk

Kleurcorrectie Gerlof Kamerling

Muziek Ruud Jan Bos

Palazzina TV Productions

NCRV

Achtergrondinformatie

Rondje Wadden is inhoudelijk en financieel ondersteund door de ministeries VROM en LNV. VROM is het coördinerend ministerie voor het Waddenzeebeleid. De ministeries en VROM en LNV willen middels het programma laten zien dat ‘(..) de Waddenzee duurzame bescherming verdient, en als gebied ontwikkeld moet worden, met behoud van het unieke open landschap’. Dit is te lezen in een kamerstuk van de Tweede Kamer in 2006.

Het kamerstuk geeft tevens weer dat het doel van de samenwerking met de NCRV is ’Aandacht genereren voor het belang van bescherming van natuur en landschap van de Waddenzee.’