Sahara

Uit B&G Wiki
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKorte film
Decennia2000-2009
Lengte10'00"
Mediumfilm


Beschrijving

Na een wilde nacht met een geneeskundestudent beseft de 49-jarige Laura dat er iets niet goed gaat in haar leven. De volgende ochtend blijkt de mooie jongen van negentien nog steeds erg geïnteresseerd te zijn in haar. Laura is daar echter niet van gediend, gezien haar gehuwde status, inclusief kind. Toch stellen zijn intrigerende vragen haar op haar gemak. Ze geniet van hun samenzijn zolang ze het zich kan veroorloven. Beide weten ze dat zij uiteindelijk terug zal moeten keren naar haar man en kind. “Vertel hem de waarheid en kijk of er iets verandert”. Met haar eenmalige escapade en deze woorden gaat Laura terug, hopend op een verandering in haar leven waaraan ze eventjes ontsnapt is.

Sahara werd eind augustus 2007 in drie dagen opgenomen in Amsterdam. De première vond plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht in het kader van NPS Kort! 2007.

Cast

Laura - Renée Fokker

Student - Jelle de Jong

Makers

Regie Ineke Houtman

Scenario Ester Eva Damen

Camera Richard van Oosterhout

Geluid Roberto van Eijden

Montage Michiel Reichwein

Art Director Roland Mylanus

Uitvoerend Producent Koji Nelissen

Producenten Jan van der Zanden, Wilant Boekelman

Producent Waterland Film & TV

Achtergrondinformatie

Op de website van het jongerenpersbureau Deadline staat het volgende over de film:

“Sahara lijkt op een soap. Als kijker deel je het ongemak dat Laura voelt wanneer ze als volwassen vrouw ontwaakt in een typisch, rommelig en viezig studentenkamertje. Plaatsvervangende schaamte blijft niet uit. De onwaarschijnlijke aantrekkingskracht tussen beide personages wordt rechtgetrokken door hun goede acteerwerk. Desondanks boeit de film niet tot aan het einde. Het weinig originele scenario mist een spannendere uitwerking; Sahara eindigt te voorspelbaar.”