Samual

Uit B&G Wiki
Periode2005
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKorte Film
Decennia2000-2009
Lengte10'07"
MediumTelevisie
Externe infoNPS Kort!

Titel Shot


Beschrijving

De Ghanese Samual (Samuel Owusu) komt 's nachts illegaal per boot aan in de haven van Amsterdam. Voor hem een grote onbekende wereld, aan de andere kant van de oceaan. Hij is op zoek naar zijn zwangere dochter die hij al lange tijd niet niet meer heeft gezien. Ze moet ergens in de stad wonen. Zijn zoektocht krijgt echter een ander verloop. De stad is grauw en somber, maar Samual klampt zich vast aan kleurrijke herinneringen op papier. Die moeten helpen zijn dochter te vinden.

Samual is de achtste film in de vijfde serie van Kort!. Op 15 oktober 2006 wordt Samual voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie door de NPS op Nederland 2.

Makers

Scenario en regie Tami Ravid, Jochem de Vries

First ad Ron Groenwoud

Productie Reinier Selen, Edwin van Meurs

Camera Rod Hodselmans, Jeroen During

Geluid Stefan de Groen

Muziek Michel Banabila

Eindredactie Marina Blok, Frank Peijnenburg,

NPS

Achtergrond

Het Pan African Film Festival is een non-profit organisatie, toegewijd aan de bevordering van culturele en raciale tolerantie en begrip door middel van de tentoonstelling van films en kunst. Het is in feite een multimediaal platform voor filmmakers om de hedendaagse zwarte samenleving onder de aandacht van het publiek te brengen. Het is dan ook niet gek dat op dit festival veel nieuwe scenaristen en nieuwe filmmakers ontdekt worden. Met name zij die de zwarte samenleving op een realistische manier in beeld brengen. Tami Ravid, de schrijver en regisseur van Samual wint tijdens het vierde Pan African Film Festival (PAFF) in Cannes de Dikalo Award voor Best Short Film.

De Dikalo Award is overigens niet de eerste award voor Samual. Eerder wint de film ook al een prijs op de tweede editie van de landelijke Italiaanse filmtournee “Puglia Cento Minuti Corti”. De film is ook te zien geweest op het Siena International Film Festival 2006.