Schone zaken

Uit B&G Wiki
Periode1999
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreEducatief,
Reportage,
Actualiteiten
Decennia1990-1999
Lengte24'02"
Mediumtelevisie

Titel Shot


Beschrijving

Schone Zaken is een vijfdelige educatieve reportage over een aantal milieubewuste bedrijven die inspelen op de toenemende vraag van milieuvriendelijke productie. In elke aflevering komen twee of drie werkgevers aan het woord die vertellen over hun keuzes en wat het hen oplevert. Zo vertelt bijvoorbeeld de bedrijfsleider van een groothandel hoe een producatiedag er zoal uitziet. Tussendoor worden er beelden getoond van de werkwijze van de bedrijven en hun producten.

In hetzelfde seizoen als deze reeks reportages besteedt Teleac/NOT meer aandacht aan maatschappelijke thema’s. Zo richt de reeks reportages Ziek zwak en misselijk zich op verantwoord medicijngebruik en in Leven met dementie wordt er aandacht geschonken aan dit maatschappelijk probleem.

Makers

Camera Marco Nauta

Geluid Ralf van de Pas

Research en productie Gerard Kempers

Montage Tom Brandt

Postproductie Edit Point

Producent GK Media Produkties BV

Samenstelling en regie Frans van Erkel

Projektmanager Jeanny Duyf

Teleac/NOT

Achtergrondinformatie

De productie is ondersteund door het ministerie VROM, het Interprovinciaal Overleg en Economische Zaken en springt in op de actualiteiten. In samenwerking met deze laatste partij is er ook een boek verschenen gebaseerd op de afleveringen. Het boek, Schone Zaken, Groen geld verdienen is in 1999 geschreven door Jac van Tuijn en uitgegeven door Teleac/NOT.