Stardust

Uit B&G Wiki
Periode1990-2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKunst en Cultuur, Magazine
Decennia1990-1999, 2000-2009
Lengte40'
Mediumtelevisie


Beschrijving

Stardust is het langstlopende filmmagazine op de Nederlandse televisie. Het programma begint als een maandelijks magazine maar wordt vanaf de zomer van 1998 elke donderdag op prime time uitgezonden op Nederland 3. Wegens een grote reorganisatie bij de VPRO verdwijnt het programma in 2002 van de buis.

Het magazine behandelt de feiten en achtergronden van nieuwe filmproducties, met speciale aandacht voor de Nederlandse film. Het is vooral een programma voor cinefielen, met veel aandacht voor de art house film en minder voor het actuele aanbod in normale bioscopen. Een reguliere aflevering bestaat uit interviews met gerenommeerde en opkomende regisseurs, danwel acteurs en schrijvers die uitgebreid vertellen over wat een bepaalde (recente) film voor hen betekent en hoe ze te werk zijn gegaan. De interviews worden afgewisseld met beelden uit de desbetreffende productie.

Stardust verzorgt ook altijd reportages rondom de belangrijkste film festivals, met dagelijkse verslagen van het Nederlands Film Festival, het International Documentaire Festival in Amsterdam en het International Film Festival Rotterdam. Maar ook Cannes doen ze bijvoorbeeld aan.

Makers

Samenstelling Harry Hosman, Garbiëlle Provaas, Alexander Oey, Karen de Bok

Camera Edwin Verstegen ,Marije Meerman, Jackó van ’t Hof, Hes Mundt

Geluid Marks Wesner, Otto Horsch, Hens van Rooy, Reynir Thor Finnbogason, Pieter Guyt

Animaties Martin Draax, Potato Die

Editing Jaap Poot, Rien Post

Redactie Dicky Parlevliet, Gabriëlle Provaas

Productie Joes Roelofs

Eindredactie Harry Hosman, Bram van Splunteren

VPRO