Starmaker

Uit B&G Wiki
Periode2001
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreReality,
muziekprogramma
Decennia2000-2009
Lengte35'00"
MediumTelevisie


Beschrijving

Programma waarin jongeren tussen de zestien en negentien jaar worden opgeroepen om twaalf weken van hun leven te wijden aan een mogelijke vliegende start van hun muzikale carrière. Uiteindelijk worden uit de aanmeldingen twaalf uitverkorenen ingelijfd door Starmaker om door de grootste starmakers ter wereld te worden opgeleid tot echte sterren. Het programma betreft een nauwe samenwerking tussen John de Mol Produkties, Mojo Concerts en Zomba.

Na een introductie-aflevering eind 2000 start het reguliere programma op 5 maart 2001. In het tot Star-campus omgetoverde Big Brother-huis worden de twaalf talentvolle jongeren dagelijks gevolgd terwijl zij hun leven drie maanden in dienst stellen van het programma. Op de donderdag is er net als bij tegenhanger Big Brother een live uitzending, daarnaast is het programma via live-streams op het internet 24 uur te volgen. Bewoners kunnen deze keer niet echter niet elkaar nomineren, dit wordt nu bepaald door een team van deskundigen aan de hand van de ontwikkeling van de talenten.

Het programma resulteert uiteindelijk in de groep K-otic die met verschillende liedjes in de top 10 terecht komt. Daarnaast krijgt deelneemster Sita Vermeulen de kans ook een solo-carrière op te zetten.

Makers

Presentatie Gijs Staverman

Veronica (HMG)