Sterren.nl (themakanaal)

Uit B&G Wiki

Sterren.nl, ook bekend als Sterren 24, was het digitale themakanaal van de TROS dat onder de vlag van Nederland 24 24 uur per dag ruimte aanbiedte aan Nederlandse artiesten en het Nederlandse lied. Naast clips en uitzendingen uit het TROS-archief was er ruimte voor nieuw materiaal en wordt aanstormend Nederlands muziektalent een podium geboden. Het themakanaal bestond sinds 2006 en zenden zowel eigen, nieuwe programma's uit als herhalingen van reguliere TROS-programma's van de drie publieke zenders. Daarnaast had het themakanaal ook eigen radioprogramma's.

Televisieprogramma's

Op de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 besteedt de TROS met een groot aantal muziekprogramma's aandacht aan muziek van eigen bodem. Deze programma's worden ook op Sterren.nl vertoond: Ali B op volle toeren; De beste zangers van Nederland; De zomer voorbij; Gewoon Jan Smit; Help! Ik moet optreden; Karaoke kids; Met je neus in de boter; Nick & Simon the American dream; Nick tegen Simon; Sterren.nl Top 20; Sterrenparade; Studio 9; TROS Muziekfeest op het Plein.

Internetprogramma's

Naast de reguliere televisieprogramma's maakt Sterren.nl ook eigen programma's voor internet, zoals De zin van..., Dit is Helemaal Hollands en Toffe Gasten.


Radioprogramma's

Naast televisieprogramma's bevatte Sterren.nl ook een reeks radioprogramma's gericht op het lied van Nederlandse bodem, te beluisteren via het eigen internetradiokanaal. Enkele van deze programma's zijn: Jouw feestje in de middag; Kort & Klijn; Lucas in de avond; Nationale Top 100; Sterren.nl Top 20 (radio); Sterren.nl Top 20 - Kort & Klijn; Terug in de Top 20; Wild van muziek.

Einde

Op 1 september 2012 stopte Sterren.nl met het themakanaal en is nu enkel online te bekijken.


TROS