Sterren dansen op het ijs

Uit B&G Wiki
Periode2006-2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreShowprogramma
Decennia2000-2009
Lengtevariërend
Mediumtelevisie


Beschrijving

Populaire ijsshow waarin tien BN'ers samen met een vaste partner het tegen elkaar opnemen door het schaatsen van een zogenaamde kür. De sterren dansen én duikelen op spectaculaire wijze over het ijs, waarna de jury en kijkers via sms bepalen wie de show moet verlaten. De presentatie van deze kijkcijferhit van SBS6 is in handen van Nance en Gerard Joling.

Het ijsspektakel trekt vaak meer dan een miljoen kijkers. De 'sterren' staan dan ook in de rij om mee te mogen doen. RTL4 komt met het soortgelijke Dancing on ice. De zender zoekt zelfs de confrontatie op door Dancing on ice recht tegenover Sterren dansen op het ijs te programmeren, maar verliest de kijkcijferoorlog. Beide shows zijn geïnspireerd door het succes van Dancing with the stars, dat een oorspronkelijk Engels format is.

Makers

Presentatie Gerard Joling, Nance

SBS6

Achtergrondinformatie

Het ijsspektakel trekt vaak meer dan een miljoen kijkers. De 'sterren' staan dan ook in de rij om mee te mogen doen. RTL4 komt met het soortgelijke Dancing on Ice. De zender zoekt zelfs de confrontatie op door Dancing on Ice recht tegenover Sterren dansen op het ijs te programmeren, maar verliest de kijkcijferoorlog. Beide shows zijn geïnspireerd door het succes van Dancing with the stars, dat een oorspronkelijk Engels format is.