Steven Geldof

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamSteven Geldof
Geborenonbekend, 13 mei 1980
FunctiesCameraman, Regisseur
Bekend van
Periode actief1994 - heden
Externe infoGeldof Film
123commercial

Steven Geldof in de media
Oeuvre van Steven Geldof

Steven Geldof studeert in juni 2006 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie Amsterdam. Voor die tijd maakt hij al korte films. Hij produceert onder andere enkele speelfilms en bedrijfsproducties. Na het afstuderen aan de Filmacademie zet hij zijn eigen bedrijf op, dat zich specialiseert in de productie van opdrachtfilm. Met dit eenmansbedrijf zet hij een tal van producties op zijn naam, zoals bijvoorbeeld de korte film Oubliette, enkele producties voor Het Apostolisch Genootschap en producties voor een tal van verschillende bedrijven.

Naast zijn eigen bedrijf Geldof Film begint hij, in samenwerking met enkele anderen uit verschillende disciplines binnen de kunst en media, het bedrijf 123commercial. Dit bedrijf richt zich op ondernemers en biedt hen verschillende pakketten aan die gericht zijn op internetfilms.

Van origine gaat Geldofs interesse uit naar het maken van documentaires. Zijn stijl bevat dan ook kenmerken die vooral te zien zijn in documentairefilms. Veel van zijn opdrachten maakt hij voor stichtingen en maatschappelijk georiënteerde bedrijven.