Stinkend Rijk & Dakloos

Uit B&G Wiki
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReality
Decennia2010-2019
Lengte35'00
Mediumtelevisie

Stinkend rijk & dakloos (2010) titel.jpg Stinkend rijk & dakloos (2010).jpg

Beschrijving

Hoe zou het zijn om al je rijkdom en bezittingen voor een week op te geven en voor even te leven als dakloze? Op die vraag probeert dit programma antwoord te geven. Vier stinkend rijke Nederlanders, die allemaal aan luxe gewend zijn, duiken een week lang in het daklozenbestaan.

Ze mogen geen eigen geld opnemen, geen hotels boeken, geen contact hebben met vrienden of familie en ook niet zeggen dat ze meedoen aan een tv-programma. Ze moeten zich op straat zien te redden, hoe dan ook. Ze krijgen wel ieder een (ex-)dakloze buddy toegewezen die hen op sleeptouw neemt en leert hoe ze op straat kunnen overleven. Tijdens hun dagen op straat worden ze gevolgd door een camera. Er is te zien hoe ze aan eten proberen te komen en wat ze moeten doen om warm te kunnen slapen. Ook zijn er gesprekken te zien tussen de rijke en de echte zwervers. Uit deze gesprekken is op te maken dat ze meeleven met de zwervers en een andere kijk krijgen op zwervers en hun daklozenbestaan.

De rijke deelnemers zijn modetycoon Patrick Lusink, ex-Miss Nederland Kim Kötter, selfmade miljonair Laurens Simonse en jonge ondernemer Jean-Jacques François de Beaucour.

Makers

Presentatie Ajouad El Miloudi

Productie Els Griffioen, Inma Millenaar

Uitvoerend producent Hans de Kleine

Redactie Suzanne Beukema, Edwin Gooijer

Eindredactie Etienne van Olm

Skyhigh TV in opdracht van de KRO